Vrata za tuš kabino – vse, kar je potrebno vedeti o njih

Vrata za tuš kabino – vse, kar je potrebno vedeti o njih

Vrata za tuš kabino

Vrata za tuš kabino preprečujejo, da se kopalnica zmoči vsakič, ko se tuširate. Čeprav je njihov namen predvsem praktičen, jih imajo nekateri nameščene tudi za izboljšanje estetike svoje kopalnice.

Preden pa se odločite za sprehod do najbližjega trgovca, steklarske delavnice ali oddate naročilo prek spleta, morate vedeti in upoštevati nekaj stvari:

  • Bodo vrata za tuš ustrezala vašemu stilu kopalnice?
  • Kakšna naj bodo? Steklena ali akrilna?
  • Če se odločite za steklena vrata za tuš, za kakšno steklo naj gre?
  • Bodo vrata imela okvir ali želite vrata brez okvirja?

Zato pa smo tukaj mi, da vam pomagamo pridobiti nekaj potrebnih informacij in nasvetov, preden se odločite.

Kakšen je vaš stil?

Če je vizualna podoba vaše kopalnice rustikalna, boste verjetno želeli imeti popolnoma prozorna steklena vrata. Na izbiro imate vrata za tuš brez, ali pa z okvirji iz nerjavečega jekla ali aluminija. Če vam je najpomembnejša zasebnost, se lahko odločite za motno, peskano steklo. Če imate v svoji kopalnici vir naravne svetlobe in prakticirate energijske jutranje prhe, potem so steklena vrata kot nalašč za vas.

Pomembno je upoštevati tudi postavitev same tuš kabine. Če imate v kopalnici kad, v kateri se tuširate in želite preprečiti, da se kopalnica med tuširanjem zmoči,  je najprimernejša izbira drsnih vrat. Na ta način ustvarite veliko stekleno tuš kabino. Za manjše kabine za tuširanje so bolj primerna vrtljiva vrata. Širša kabina za tuširanje, s steklenimi drsnimi vrati, poskrbi za eleganten videz.

Prostor za prho dobro izmerite, da ne boste na koncu kupili vrat, ki ne bodo ustrezala. Koristni nasvet: izberite vrata, ki imajo največjo širino večjo, kot je največje širina vašega prostora za tuširanje.

Vrata za tuš z ali brez okvirja?

Ker so cenejša, ne pomeni, da vrata z okvirjem, ne morejo izgledati elegantno. Eleganten okvir ni le privlačen. Vrata z okvirjem imajo praviloma tudi precej daljšo življenjsko dobo. Okvir iz aluminija ali nerjavečega jekla, vrata okrepi in poveča njihovo vzdržljivost.

Preberite tudi: Nasvete za izbiro ustrezne steklene klubske mizice