Zakaj je plezalna stena, perfektno darilo za otroke?

Starši in pa vsi, ki ne vedo točno kaj v določenem obdobju podariti svojemu otroku, bodo zagotovo v spodnjem zapisu, kjer pojasnjujemo zakaj je plezalna stena, perfektno darilo za otroke, deležni namigov, ki jih bodo morda pa le prepričali v to, da plezalne stene niso nujno nevarne in kot takšne, na splošno sprejete, kot neprimerne, še posebej za majhne otroke.

otroška plezalna stenaVsi starši dobro vemo, da otroci že po naravi, zelo radi plezajo. Plezanje pomeni gibanje in razgibavanje, predstavlja pa tudi športno aktivnost otrok, skozi katero se krepi motorika otroškega telesa, koncentracija, sposobnost hitrega odločanja, krepitev mišic in še kaj.

V ta namen so tudi po Sloveniji odprte številne otroške, počitniške plezalne stene, za otroke pa je v povezavi s tematiko praznovanja rojstnih dni, v marsikaterem plezalnem klubu, organizirana tudi zabava, oz. t.i. plezalni rojstni dan.

Zakaj je plezalna stena, perfektno darilo za otroke?

Plezanje za najmlajše (ponavadi do 4. let), največkrat poteka na mini plezalnih stenah, predšolski otroci pa se s plezanjem podrobneje spoznavajo v obliki plezalnih iger oz. obiskovanjem malih plezalnih šol.

Za starejše otroke in mladino je v duhu plezalskih aktivnosti pogosto že v plezalnih klubih, organizirano kakšno tekmovanje v plezanju, treningi plezanja in pa tudi počitniški plezalni tabori, ki jih lahko organizator izvede samostojno ali pa v okviru kakšnega izleta v naravo.

Plezalni programi, so tako od plezalnega do plezalnega centra, še posebej za otroke, zelo raznoliki, ključno pa je razumeti, da je plezanje kot darilo za otroka priporočljivo predvsem zato, ker predstavlja plezanje eno izmed osnovnih in najbolj enostavnih oblik motivacije otroka, da doseže nek cilj.

Danes na trgu obstajajo že celo t.i. pametne plezalne stene za otroke, ki tudi s pomočjo svetlobnih in zvočnih učinkov in pa celo preko inštalacije najrazličnejših aplikacij za telefone in mobilne aparate, omogoča kontrolo, nadzor in spremljanje plezalnih poti, napredka otroka in na sploh beležijo vse plezalne aktinvosti, ki jih otrok vedno znova osvaja na plezalni steni.

Upamo, da smo s prispevkom uspeli odgovoriti zakaj je plezalna stena, perfektno darilo za otroke (1) in, da bo staršev, ki kolebajo medtem, ali izbrati plezalno steno za darilo svojemu otroku, tudi zaradi našega prispevka, vedno več.

Uporabljene besede: Zakaj je plezalna stena, perfektno darilo za otroke?