Vsebina: 6 sredstev, ki jih lahko dodate, da bo vaša objava v blogu magnet za povezave

Velikokrat boste slišali, da je vsebina najpomembnejša. In res je, vsebina dostavlja informacije, izobražuje… Ali veliko časa porabite za pošiljanje številnih sporočil, potrebnih za pridobitev nekaj povratnih povezav? Pogosto se zgodi, da spletna mesta, ki se strinjajo z vami, niso kakovostna ali celo osredotočena na vaše ključne teme.

vsebina

Boljša strategija je, da čas vložite v pripravo vsebine, ki motivira druga spletna mesta, da v svojem besedilu navedejo povezave.

  1. Predloge

Vključitev predloge v blogovsko objavo je povabilo za privabljanje povezav. Druga spletna mesta lahko svojemu občinstvu ponudijo vašo praktično predlogo, ne da bi jo morala ustvariti iz nič.

  1. Orodje

Še eno sredstvo, ki je zelo primerno za povezovanje, je orodje. Čeprav je vsebina odličen način, da ljudem pokažete, kako opraviti določeno nalogo, je orodje, ki to naredi, še boljše.

  1. Izvirni grafikoni in infografike

Izvirne slike so še en odličen način za ustvarjanje povezav z malo dodatnega truda. Objave, ki vsebujejo veliko statističnih podatkov, so lahko idealne za ustvarjanje izvirnih slik.

  1. Citati

Članki s strokovnjaki in drugimi viri so lahko dober način za pridobivanje povratnih povezav – iz samih virov ali spletnih mest, ki želijo citirano gradivo uporabiti v svoji vsebini.

  1. Notranje povezave

Nazadnje, če imate na voljo le nekaj minut, dodajte v objavo vsaj nekaj notranjih povezav. Brian Dean iz podjetja Backlinko je pred kratkim omenil, da so notranje povezave ena izmed najbolj podcenjenih taktik za povečanje avtoritete spletnega mesta. Ključno je, da se vrnete k starejšim člankom, ki so si prislužili povezave, in dodate povezave iz svoje nove vsebine.

 

Razmislite o povezavah

Če želite ustvariti vsebino, ki organsko privablja visokokakovostne povezave, ne zapravljajte časa s tem, da spletno mesto za spletnim mestom prosite, naj se povežejo z vašo vsebino. Namesto tega ustvarite odlično vsebino, ki vključuje eno ali več od teh šestih zamisli, da si povezave zaslužite organsko – in uspešneje.

Katere ste že preizkusili in katere boste dodali v svoj koledar?