Team building v adrenalinskem parku

Team building dogodki so v zadnjem času tudi v Sloveniji nadomestili dobro poznane sindikalne izlete, ki so pa žal večkrat imeli priokus prevelikega veseljačenja. Vse več podjetij se zaveda, da je druženje z jasnim ciljem zelo pomembno in zato za svoje zaposlene  redno organizirajo  teambuilding dogodke. Team building poteka v sproščenem in neformalnem okolju in vsi udeleženci aktivno sodelujejo. Team building igre so pripravljene tako, da so udeleženci skozi izbrano igro ves čas osredotočeni k točno določenem cilju. V mnogih uspešnih podjetjih so že pred desetletji ugotovili, da so cilji gospodarskih družb dosegljivi samo s pomočjo delavcev. Naj na tem mestu omenimo dve: Steklarstvo Breg (podjetje , ki je specializirano predvsem za steklene kabine za prho, steklene stenske obloge in steklena vrata), ter ekipo podjetja Nadstreški.eu, katere primarna dejavnost so leseni in kovinski nadstreški za vozila in terase.

team building

Slaba motivacija zaposlenih je pogosto vzrok za slabe rezultate podjetja

Za resnično dobre rezultate v podjetju, se lahko vodilni zanesejo samo na delavce, zato je zelo pomembno, kako so zaposleni motivirani. Padec motivacije pri zaposlenih je pogosto vzrok za slabe uspehe celotnega podjetja. Slaba motiviranost zaposlenih je čisto človeška lastnost, a je pogosto ravno to šibka točka za celotno skupino in posledično tudi za celotno podjetje. Kadar pride do takšne situacije, pridejo vodilni do spoznanja, da dogajanje v podjetju kliče po spremembi in takrat napoči čas za izvedbo teambuilding dogodka. Teambuilding ideje so vse bolj izvirne, lokacije pa nas včasih resnično presenetijo. Organizatorji vse pogosteje organizirajo team building tudi v adrenalinskem parku, kar je prav gotovo zelo zanimiva lokacija in nepozabno doživetje za vse udeležence.

Team building v adrenalinskem parku – kaj je adrenalinski park

Team building v adrenalinskem parku se je med Slovenci zelo dobro prijel, saj ponuja obilo adrenalinskih užitkov, a je hkrati varna in kontrolirana adrenalinska zabava. Vsak adrenalinski park ponuja vrsto različnih zaprek, ki jih udeleženci lahko premagujejo individualno ali v skupini. S skupinskim premagovanjem ovir, se močno krepijo medsebojni odnosi in komuniciranje med udeleženci. Adrenalinski park je sestavljen iz treh osnovnih elementov, to so nizki elementi, visoki elementi in Adventure Trail. Udeleženci so na visokih preprekah varovani s posebnimi varovalnimi sistemi, ki jih ne ovirajo pri gibanju. Najbolj poznane visoke zapreke so Burma Bridge, Giant Cwing in Pamper Pole. Dvignjene so na višino od osem do dvanajst metrov, kar pri udeležencih team buildg dogodka, povzroči zelo intenzivno izločanje adrenalina.

Vir:

Prof. Janez Valant, Sodobni turizem