Servis SEAT v Ljubljani – pooblaščeni servis za vozila SEAT

Vozila SEAT na naših cestah niso tako pogosta, kot kakšni Volkswagni, Audiji ali Škode. Morda je to razlog, da je težko najti primeren Servis SEAT, kaj šele pooblaščeni servis za vozila SEAT. Znamka je v zadnjih letih močno posodobila svoj vozni park in razvila tudi svojo samostojno športno znamko CUPRA, ki pa zaenkrat v Sloveniji še ni tako razširjena, verjetno zaradi same starosti znamke. SEAT-ovi modeli so namenjeni družinam kot tudi posameznikom in so primerni za vse, ki želijo manjša vozila, do tistih večjih SUV-jev.

Modeli vozil SEAT so torej precej razgibani in jih je več, servisov zanj pa bolj malo. V Ljubljani se nahaja največji pooblaščeni servis SEAT za vozila SEAT in sicer na Verovškovi 78 – Porsche Verovškova. V njihovi poslovalnici je vse potrebno, da so vozila SEAT primerno servisirana in pregledana, saj imajo za njihove modele točno usposobljen kader in pa povezavo z matično tovarno SEAT.

Servis SEAT - Porsche Verovškova

Pooblaščeni servis SEAT za lastnike vozil SEAT

Velikokrat ljudje med seboj razpravljajo, kako so kakšni servisi dragi, sploh pa pooblaščeni servisi. Sledi debata, kako so preplačali storitve in da nikdar več ne bodo šli k pooblaščenemu serviserju. Vendar tekom naslednjih servisov taista stranka ugotovi, da pri nepooblaščenemu servisu dobi mnogo manj ugodnosti, mnogo bolj okrnjeno storitev, predvsem pa se avtomehaniki ne spoznajo na točno določen model vozila, temveč splošno na vse različne vseh znamk. Seveda ni nujno, da so vaški avtomehaniki, ali pa tudi večje servisne delavnice slabe – nekateri so resnično profesionalni, vendar je takšne verjetno najtežje najti. Pri pooblaščenemu servisu točno veš, kaj za svoj denar dobiš, poleg tega pa si deležen še toliko dodatnih ugodnosti, ki jih drugi nepooblaščeni serviserji ne morejo jamčiti.

Pooblaščeni servis SEAT za vse lastnike vozil SEAT nudi več ugodnosti za vse, ki redno servisirajo svoje vozilo:

 1. Poskrbijo za vašo varnost
  Uporaba originalnih delov, redni servis in pravočasna menjava načetih komponent lahko znantno pripomore k boljši varnosti na cesti.
 2. Uporaba originalnih rezervnih delov
  Pooblaščeni servis ima dostop do originalnih rezervnih delov, ki so narejeni za točno specifične modele vozil. V vozilo bodo tako vedno vgradili najkvalitetnejše dele.
 3. Dvoletna garancija na delo in vgrajene dele
  Kakovost dela je pooblaščenim servisom na prvem mestu, zato vsaki stranki nudijo dvoletno garancijo na vgrajene originalne dele ter tudi na storitev opravljenega dela.
 4. Podaljšanje Asistence SEAT
  Ob rednem servisiranju se strankam avtomatično podaljša članstvo v Asistenca Porsche Slovenija – Asistenca SEAT. Asistenca je strankam na voljo 24/7, vse dni v letu in kjerkoli v Evropi.
 5. Strokovno izobraževanje zaposlenih
  Zaposleni se redno izobražujejo za modele vozil znamke SEAT. To pomeni, da so redno na tekočem z vsemi novostmi in tehnologijami, ki se spreminjajo iz sezone v sezono. Specializirani so za modele vozil SEAT in tako ob servisu točno vedo zakaj se gre kje.
 6. Uporaba profesionalnega olja
  Po priporočilih tovarne uporabljajo motorno olje Castrol, ki je trenutno najbolj kvalitetno olje na trgu.
 7. Brezplačne tovarniške akcije za redne stranke
  Akcije so prilagojene za tip vozila in pripadajo vsem strankam, ki redno servisirajo pri pooblaščenemu partnerju.
 8. Daljša življenjska doba vozila
  Z rednim vzdrževanjem, menjavo olja in drugih komponent, se avtomatično podaljšuje življenjska doba vozila. S tem se ohranja tudi njegova vrednost na trgu.
 9. Potrjena servisna zgodovina
  Ob morebitni prodaji rabljenega vozila bo vsak kupec cenil redne servise, s tem pa lahko tudi tržite višjo vrednost.
 10. Preprečevanje morebitnih okvar še preden se zgodijo
  Redni servis je namenjen preventivnim menjavam in vzdrževanju vozila, da se prepreči kakršne koli težave še preden se zgodijo.

 

Redna menjava olja naredi vso razliko – servis SEAT

Menjava olja se lahko marsikomu zdi nepotrebna. Lučke na armaturni plošči, ki kažejo na nizek tlak motornega olja (po navadi »Check engine oil« ali kaj podobnega) mnogokrat ljudje ignorirajo, ali pa le dolijejo malo olja in je to za njim rešen problem.

Še zdaleč zadeva ni takšna, saj je potrebno redno vzdrževati motorno olje, hkrati pa je potrebno imeti v glavi, da neprestano dolivanje olja morda ni večna rešitev, temveč je potrebno olje tudi zamenjati pri serviserju.

Zakaj redna menjava motornega olja?

Olje ima v sebi različne manjše delce, ki se prefiltrirajo skozi oljni filter. S časom olje začne dobivati tudi drugačno konsistenco, zato je mešanje novega in starega olja nepriporočljivo, hkrati pa otežuje oljnemu filtru, da opravlja svoje delo. Seveda si nihče ne želi, da bi mu ‘zaribal’ avto, ali da bi prišlo do popoldne okvare motorja. Z neprimernim oljem ter z neredno menjavo oljnih filtrov se lahko zgodi, da oljni filtri nehajo opravljati svojo vlogo in skozi spustijo kovinske delce, prah in ostale nezaželene stvari, ki bi lahko vplivale na okvaro motorja.

Menjava olja SEAT je priporočljiva glede na zapisane servisne intervale, ki jih lahko lastniki vozil SEAT preberejo v servisni knjižici svojega vozila. Pri novejših vozilih so te servisne knjižice v digitalni obliki, zato se lahko lastniki vedno obrnejo na svoj pooblaščeni servis SEAT, da jim svetovalci (zastonj) preverijo servisne intervale.

Menjava olja - servis SEAT - Porsche Verovškova

Servis starejših vozil ugodneje

Tudi starejša vozila si zaslužijo primeren servis in servisne storitve na nivoju. Pooblaščeni servis SEAT sodeluje pri varčevalnih paketih SEAT Vedno vredno, ki so namenjeni vsem vozilom SEAT, ki so že starejši od štirih let. To pomeni, da s starejšimi vozili ni potrebno bankrotirati na servisu, saj se pri SEAT-u zavedajo, da so stroški servisa z višjo starostjo lahko vedno višji.

SEAT Vedno vredno tako omogoča varčevanje na vsakem servisu, v kolikor se lastniki starejšega vozila odločijo za servis menjave olja, servis menjave zobatega jermena, servis zavor ali servis blažilnikov (amortizerjev). Servis po varčevalnih paketih SEAT Vedno vredno lahko stane tudi do 30% manj kot bi sicer, saj so že vnaprej pripravljeni fiksni paketi za vsak model vozila.

 

V okviru SEAT Vedno vredno menjave olja, vam pri pooblaščenem servisu SEAT jamčijo naslednje:

 • profesionalno originalno motorno olje Castrol
 • originalni oljni filter
 • menjava tesnilnih obročev
 • delo menjave olja
 • 2-letna garancija na delo in material
 • test akumulatorja
 • podaljšanje Asistence Porsche Slovenija – Asistenca SEAT

 

To pomeni, da lahko vsak lastnik starejšega SEAT-a za svoje vozilo poskrbi kar se da najboljše in to za manjšo ceno. S tem pa sebi omogoči varno vožnjo in dalj časa trajajoče užitke v vožnji s svojim jeklenim konjičkom.

Zavore so prva točka glede varnosti

Dobro delujoče zavore so osnova za varno vožnjo in dobro manevriranje na cesti. Obrabljene zavore lahko močno ovirajo dobro reaktivnost vozila in v nepredvidljivih situacijah le-to le še poslabšajo. Menjava zavornih ploščic SEAT je namenjena vsem lastnikom vozil SEAT in omogoča redne servisne preglede stanja samih zavor. Pooblaščeni servis SEAT na Verovškovi se ponaša svojim podrobnim pregledom zavor ne glede na to, ali je stranka prišla zavore le pregledati ali tudi zamenjati.

 

Ob popravilu ali menjavi zavor serviserji vedno pregledajo stanje zavor za morebitne poškodbe na obeh sprednjih ploščicah, debelino in obrabo obeh ploščic, za škripanje, in za kontrolo usmerjevalnikov zraka na ploščice. Poleg mehanskih zadev pa vedno preverijo tudi stanje zavorne tekočine, ki mora biti brezhibna, saj močno vpliva na pritisk oziroma prenaša silo z zavornega pedala na zavorno ploščico.

Ob menjavi zavornih ploščic bodo stranki dali na izbiro originalne zavore, ki so identične tistim, ki so bile nameščene v vozilo ob njegovi proizvodnji, ali pa Economy zavore, ki so nekoliko cenejše, vendar zagotavljajo enako kakovost in varnost na cesti.

Menjava zavor SEAT je prav tako vključena v paketne cene varčevalnih paketov, vendar lahko redne preglede in pa menjavo opravijo tudi lastniki novejših vozil. Pooblaščeni servis bo vedno deloval v prid in najboljšo storitev za vozilo SEAT.

Menjava zavornih ploščic - servis SEAT

Servis SEAT je torej odlično opremljen in strokovno usposobljen za vse tiste, ki želijo svojim vozilom znamke SEAT najboljšo servisno storitev. Ob poplavi servisnih delavnic, ki so specializirane za čisto vsa vozila, je dobro izbrati tisti pooblaščeni servis, ki mu stranka lahko zaupa, da o njegovem vozilu ve največ in bo zanj poskrbel tako kot se zagre. Pooblaščeni servisi imajo tako gotovo možnost, da v vozilo vgradijo originalne dele, odpravijo napake in za vozilo naredijo vse, kar je v njihovi moči, da s servisa odpelje v stanju, kot si ga je v originalu zamislil proizvajalec.