Serum za obraz- Ali je že del vašega dnevnega režima nege kože?

Serum za obraz- Ali je že del vašega dnevnega režima nege kože?

V poplavi kozmetičnih izdelkov (krema, piling in serum za obraz), ki so nam na voljo za osvežitev in pomlajevanje, se velikokrat znajdemo pred dilemo, katere izdelke uporabiti. Osnovno vodilo anti-age nege naj temelji na načelu manj je več z uporabo ABC kombinacije učinkovin ter ustreznega vlaženja kože. Seveda pa ne smemo pozabiti na najpomembnejši korak, ki je ustrezna zaščita pred soncem.

Ne glede kakšna je vaša običajna rutina za nego kože, obstaja en izdelek, o uporabi katerega se ni mogoče pogajati: serum za obraz. Tudi če ste pristaš minimalne uporabe pripomočkov za nego kože, je za čudovito, pomirjeno kožo potrebno poskrbeti na pravi način. Normalna koža vsebuje velike koncentracije vitamina C. Da je raven vitamina C v poškodovani in postarani koži nižja, pa kažejo najnovejše raziskave.

Vitamin C je eden izmed najučinkovitejših antioksidantov, ki ščiti kožo pred prostimi radikali, stimulira sintezo kolagena, pripomore k poenotenju polti, ima posvetlitvene učinke in izboljša sijaj kože. V kombinaciji s salicilno kislino, ki deluje nežno keratolitično, in peptidom neurosensine, ki kožo pomiri, je idealen za omejevanje znakov staranja. Če vitamin C na kožo nanesemo zjutraj, nas bo ščitil pred prostimi radikali, ki smo jim izpostavljeni čez dan. Seveda pa ne smemo pozabiti na ustrezno zaščito pred UV sevanjem, ki je ob uporabi učinkovin še toliko bolj pomembna.

Kaj je serum za obraz?

Torej, kaj pravzaprav je serum? Serum je običajno tekočina ali gel, ki vsebuje visoke koncentracije koži aktivnih snovi, ki lahko prodrejo globlje od drugih vlažilnih krem z vsebnostjo okluzivnih snovi, ki preprečujejo globlje prodiranje.

Zakaj potrebujem serum za obraz?

Ta bistveni korak ponuja bolj ciljno usmerjene rezultate, močne formulacije in možnosti prilagajanja. Nikoli niste premladi, da bi začeli uporabljati serum za obraz. Zaradi svoje visoke koncentracije in moči je najboljši način za odpravljanje specifičnih težav s kožo.

Kakšen serum za obraz potrebujem?

Pri izbiri seruma za obraz je pomembno, da veste, na katero težavo s kožo želite vplivati. Večina osnovnih serumov vsebuje kombinacijo antioksidantov, ki bodo kožo posvetlili, kot je na primer serum za obraz z vitaminom C.

Iščete nekaj vlažilnega?

Vlažilni serum mora vsebovati hialuronsko kislino in peptid. Ko pomislimo na vlaženje kože, se nam v misli prikrade hialuronska kislina. Gre za telesu lastno sestavino, ki je prisotna v različnih tkivih človeškega telesa, od tega več kot polovica v koži, vendar se z leti njena vsebnost v koži zmanjša. Hialuronska kislina ima odlično sposobnost vezave in zadrževanja molekul vode, kar pomaga pri vzdrževanju vlage v koži, pomembno vlogo pa ima tudi pri zaščiti kože pred oksidativnim stresom, ohranja kožo napeto in sijočo – in v bistvu omogoča, da se vaša koža lažje popravi.

Če je vaša glavna skrb staranje kože poiščete serum za obraz, ki vsebuje retinol, glikolno kislino in vitamin C. Hkrati pa pomaga tudi zaščititi kožo pred prostimi radikali. S svojim delovanjem nam pomaga preprečevati prezgodnje staranje in upočasni pojav prvih vidnih znakov.

Kako uporabljamo serum za obraz v svoji rutini?

Priporočamo nanos seruma za obraz dvakrat na dan, takoj po čiščenju kože, na obraz in vrat.  Lahko pa tudi 2-3kapljice seruma pomešajte z običajno količino vlažilne kreme in nanesite na obraz, vrat in dekolte.

Ker so serumi tako lahki, jih je enostavno nanesti. Nanesite svoj izbrani serum za obraz pred kakršno koli SPF podlago ali ličenjem. Ne glede na to, ali ste že ljubitelj serumov ali pa ste ga pripravljeni preizkusiti prvič, si oglejte predlagane  možnosti. Pomagale vam bodo doseči kožo svojih sanj.

Seveda pa je ključ do zdrave kože tudi ustrezna prehrana, gibanje ter zadostna količina spanja. Zlato pravilo pa še vedno ostaja uporabite serum za obraz v kombinaciji kreme z zaščitnim faktorjem pred UV sevanjem skozi celo leto

VIRI:

1– Elle beuty tips

2- ABC anti-age nege