Otroški avtomobili na akumulator in interaktivne učne poti

Biti starš v predmestju prinaša veliko prednosti in tudi možnosti za ustvarjalnost. To je še posebej izrazito pri prostoru na prostem, kjer se lahko vaš otrok igra. Če želite popestriti lep sončen dan ali organizirati nepozabno rojstnodnevno zabavo je tu ena od idej. Pripravite učno pot po kateri se bodo malčki in otroški avtomobili na akumulator odpravili na zabavno raziskovanje.

Iz izkušenj vam lahko povem, da se otroci na takih poteh nepopisno zabavajo in istočasno tudi veliko naučijo.

Kako pa se lotiti te zabavne ideje?

1. Načrtovanje

Za začetek izberite varen in ustrezno velik prostor za postavitev vaše poti. Nato narišite načrt na papir, kje predvidite različne postaje in kakšen bo potek vožnje z avtomobili na akumulator. Vključite čim več različnih elementov kot so ravnine, zavoji in če imate možnost še blage vzpetine in tudi kakšne nenevarne ovire.

2. Izobraževalne postaje kjer se otroci z avtomobili ustavijo

Vsaka postaja na poti naj bo priložnost za učenje. Tukaj je nekaj idej, katere so se pri nas obnesle.

Otroka v otroškem avtupeljeta po interakvini poti

Prometna pravila: Postavite prometne znake ob poti in naj otroci poskušajo ugotoviti kaj pomenijo. Potem jim pomen razložite vi. Nato imejte pot narejeno tako, da morajo otroci glede na prometne znake, ki so jih pravkar spoznali pravilno odpeljati učno pot. Zanimivo bo. Obljubim.

Narava in okolje: Ustvarite postajo, kjer lahko otroci opazujejo rastline, žuželke ali druge zanimivosti v naravi. Taka postaja je lahko tudi odličen način za pogovor o okoljevarstvu in pomenu ohranjanja narave. Razložite jim vpliv naših dejanj na okolje in jih poučite kako lahko vsak malce pomaga pri zmanjšanju vpliva človeštva na naravo.

Matematika: Različne matematične igre popestrijo dogajanje in istočasno skozi igro učijo osnov matematike. Otroci morajo sami ali s pomočjo rešiti te izzive pred nadaljevanjem poti.

Spretnosti vožnje: Vključite segmente, ki zahtevajo večje sposobnosti spretne vožnje. Pri nas so vozili skozi ozek prehod in morali voziti po črti z eno roko. S tem se učijo motorike in opazovanja okolice. Pot lahko prevozijo tudi z različnimi vozili, otroškimi motorji, kamiona ali pa naj vozijo traktor na akumulator.

3. Otroški avtomobili na akumulator so lahko igrivi, pot pa še bolj

Pot naredite čim bolj zanimivo. Ob pot postavite še slike kakšnih domačih živali, kmetijskih strojev ali plodov narave. Otroci pa jih morajo nabirati med potjo in razložiti kaj so nabrali.

Naj ne manjka zabava. Saj so otroci le prišli na rojstnodnevno zabavo. Imejte prostor za ples, kjer fantje prvič povabijo dekleta na ples ali kaj podobnega. S tem bodo že zgodaj začeli razvijati svoje socialne sposobnosti, katere bodo potrebovali kasneje.

Sodelovanje je pot k uspehu. Otroke spodbujajte, da se z otroški avtomobili peljejo z drugimi otroki. Če je le mogoče naj tudi težave na poti odpravljajo skupaj. To lahko spodbudi tekmovalnost in sodelovanje med otroci. Te veščine jim bodo prišle prav med šolanjem.

Priprava interaktivne učne poti po katerih se za nagradami posameznih postaj otroci zapeljejo z otroškimi avtomobili na akumulator je lahko izziv, a na koncu je odličen način kako otroku na prostem preko zabave omogočiti učenje in razvijanje motoričnih in socialnih spretnosti. Z malo domišljije lahko ustvarite pot, ki bo vašemu malčku omogočila nepozabno zabavo za rojstni dan ali kar tako.

Kako pa naj bo ta interaktivna pot bolj zelena?

Otrok na otroškem traktorju

Za to pa potrebujete še otroški avto ali pa morda otroški traktor, ki je bolj zelen od sosedovega. Pa ne barvno!

Če želite izbrati okolju prijazno vozilo za vašega malčka se ne odločite samo na podlagi običajnih meril, kot so velikost, varnost in cena. Pomislite tudi na vpliv, ki ga bo vozilo skozi čas imelo na okolje. Tukaj je nekaj pomembnih dejstev in stvari, na katere je treba biti pozoren pri nakupu.

Kvalitetni materiali

Izbira vozila iz trajnostnih materialov je ključnega pomena če želite največ prispevati za okolje. Plastika je pogost material v otroških igračah, vendar pa vsa plastika ni enaka. Izberite vozilo, ki je izdelano iz reciklirane plastike ali plastike, ki je bila pridobljena na okolju prijazen način.

Dejstvo: Približno 90% vse plastike ni reciklirane. Izbiro izdelkov iz reciklirane plastike podpira trg recikliranja in zmanjšuje potrebo po novi plastiki.

Trajnost

Kakovostno vozilo, ki je zasnovano tako da traja je boljše za okolje kot vozilo, ki se hitro pokvari ali otroku hitro postane dolgčasno. Če je vozilo kakovostno lahko traja več let in se lahko celo prenese na mlajše otroke.

Dejstvo: Proizvodnja katere koli igrače ima nek okoljski vpliv. Izbiro trajnostnih, dolgotrajnih izdelkov zmanjšuje potrebo po ponovni proizvodnji in s tem zmanjšuje ta vpliv.

Embalaža

Veliko otroških igrač je pretirano pakiranih. Izbira vozila z minimalno embalažo ali embalažo, ki je izdelana iz recikliranih materialov, je boljša izbira.

Dejstvo: Embalaža predstavlja približno polovico vseh plastičnih odpadkov na svetu. Izbiro izdelkov z manj embalaže ali reciklirane embalaže podpira zmanjšanje te številke.

Izbira okolju prijaznejšega avtomobila na akumulator za vašega malčka je lahko prvi korak k bolj trajnostnemu načinu življenja. Odvisno od malčkovih želja pa imate na voljo raznovrstna vozila za vašega otroka.

Vir:
Izbira pravega avta za vašega malčka – na unisvet.si