OFFSITE SEO – 5 taktik za uspešno uvrstitev v Googlu

Če želite, da se vaše spletna stran uvrsti v Googlu ter poveča organski promet vaše blagovne znamke, morate upoštevati več, kot le strategijo SEO na strani. OFFSITE SEO je eden od bistvenih delov uspešne strategije.

Offsite SEO

Predstavili vam bomo, kako deluje in kako ga lahko uporabite za povečanje vrednosti svoje spletne stran.

KAJ JE OFFSITE SEO

Offiste SEO se nanaša na vse taktike SEO, ki ne vključujejo posodabljanja ali objavljanja vsebine na vašo spletno stran.

V preteklosti so mnogi uporabljali izraz ,,off – site SEO,, in ,,link building,, kot zamenljiva, vendar v resnici obstaja veliko taktik Offsite SEO, ki jih lahko uporabite, vključno z naslednjimi:

Gradnjo blagovnih znamk,

oblikovanje citatov,

vsebinski marketing,

družbeni mediji in drugo.

Te taktike pomagajo iskalnikom in uporabnikom bolj razumeti vašo spletno stran ter povečujejo avtoriteto, zaupanje in pomembnost vaše spletne strani.

 

OFFSITE SEO TAKTIKA – LINK BUILDING

Glede na Googlov algoritem, link building (gradnja povezave) je sestavni del vsake strategije za optimizacijo spletne strani. Pridobivanje povratnih povezav z zelo avtoritativnih spletnih stran pomaga, da z vaša spletna stran pozicionira kot avtoriteta. Cilj je link buildinga je pridobivanje kakovostnih povezav v avtoritativnih spletnih mest.

OFFSITE SEO TAKTIKA – GRADNJA BLAGOVNE ZNAMKE

Dobro je znano, da Google nagrajuje blagovne znamke. Dejavnosti gradnje vaše blagovne znamke morajo biti ključni del širše strategije SEO in trženja ter del vašega pristopa k Offpage SEO. Vse to je ponovno povezano z gradnjo vaše spletne avtoritete, tako za uporabnike kot za iskalnike. 

Offsite SEO

OFFSITE SEO TAKTIKA – VSEBINSKI MARKETING

Ustvarjanje odličnih, privlačnih sredstev lahko olajša promocijo vaše vsebine in lahko spodbudi tudi druge, da jo delijo. Tipične taktike vsebinskega trženja, ki pomagajo povečati signale zunanje strani, vključujejo: infografike, ankete, študije, raziskovalne članke …

OFFSITE SEO TAKTIKA – DRUŽBENA OMREŽJA

Platforme družbenih medijev obravnavajte kot iskalnike in platforme za odkrivanje. Vaša prisotnost v družabnih omrežjih vas lahko postavi pred potencialne stranke in kupce, ki iščejo odgovore na svoja vprašanja ali prave blagovne znamke v družabnih omrežjih, ki jih uporabljajo.

OFFSITE SEO TAKTIKA – FORUMI 

Morda boste presenečeni, ko boste videli, da se forumi priporočajo kot taktika offsite SEO. O uporabi forumov razmišljajte kot o načinu neposrednega vključevanja v pogovore, ki so povezani z vašim strokovnim znanjem, da se pozicionirate kot strokovnjak in se hitro uveljavite kot strokovnjak ali poznavalec.

Z uporabo tih taktik boste pomagali SEO optimizaciji vaše spletne strani.