Možnosti zaslužka preko spleta

Preden začnemo z pisanjem spletne strani možnosti zaslužka preko spleta, pomislimo, zakaj izdelujemo to spletno stran? Če je odgovor na to vprašanje zaslužek, potem ste naleteli na pravi članek. V spodnjem besedilu vam bomo povedali vse o možnostih zaslužka s pomočjo spleta vključno s katerim načinom zaslužimo največ. Pokazali vam bomo kako uporabiti pravilne metode na primerih. 

Možnosti zaslužka preko spleta

Začeli bomo z naštevanje samih možnosti zaslužka na spletu in jih potem podrobno pregledali. Možnosti zaslužka preko spleta so:

  • Spletna trgovina,
  • Affiliate trgovina,
  • Lead generation spletna stran,
  • Dropshipping ter
  • Adsense.

Lead generation spletna stran

Lead generation spletna stran je še ena spletna stran, ki je namenjena prodaji produktov. Te strani pa se sicer zelo razlikujejo od spletnih in affiliate trgovin.

Lead generation spletne strani namreč ne ciljajo na takojšen nakup obiskovalcev spletne strani, temveč samo kontakt obiskovalcev. Na tak način potem zaposleni pri tem podjetju, ki ima lead generation spletno stran, kontaktirajo stranko, s katero se potem podrobno dogovorijo o nakupu.

Primer lead generation spletne strani seo-praktik.si

Spletna stran seo praktik je dober primer lead generation spletne strani. Ta stran sicer ne prodaja produktov temveč storitve. Na strani optimizacija spletnih strani lahko pustimo kontakt, kar je točno na kaj spletna stran cilja.

možnosti zaslužka preko spleta

Spletna trgovina

Spletna trgovina je spletna stran na kateri prodajamo produkte. Stran je namenjena enemu samemu cilju in to je zaslužek s pomočjo prodaje izdelkov. Izdelki so lahko kakršnikoli s kakršnokoli ceno.

V tem primeru spletne strani je tudi vredno omeniti, da izdelke sami izdelujemo. To je pomembno, ker moramo za izdelavo produktov zapraviti čas in običajno denar. 

Primer spletne trgovine pohištvo123.si

Spletna stran pohištvo123.si klubske mizice je dober primer spletne trgovine. Spletna stran je lepo zgrajena in ima preprost način nakupovanja. Prodaja različne klubske mizice in še druge produkte, med katerimi lahko izbiramo.

možnosti zaslužka preko spleta

Affiliate trgovina

Affiliate trgovina spada pod možnosti zaslužka preko spleta in je zelo podobna spletni trgovini. Tudi v tem primeru služimo s pomočjo prodaje izdelkov, ampak smo tokrat samo posrednik in sami ne izdelujemo izdelkov. Ker produktov sami ne izdelujemo, lahko ves naš čas posvetimo optimizaciji. Poskrbeti pa moramo še za skladiščenje produktov.

Primer affiliate trgovine gumitehna.si

Na spodnji sliki lahko vidite spletno stran gumitehna.si. Ta spletna stran je zelo dober primer affiliate trgovine. Na spletni strani lahko vidimo visoko izbiro produktov, ki jih lahko takoj naročimo.

možnosti zaslužka preko spleta

 

Dropshipping

Dropshipping spada med bolj enostavne možnosti zaslužka preko spleta. Najboljša primerjava, ki jo lahko naredimo s dropshippingom je affiliate trgovina.

Enako kot affiliate trgovina je tudi droppshipping spletna stran, ki prodaja produkte, ki jih ni avtor spletne strani sam izdelal. Pri droppshipping spletni strani, gre za sprotno delo. To pomeni, da takoj, ko stranka naroči produkt iz dropshipping strani, jo avtor strani naroči od izdelovalca produktov in izdelek pošlje direktno h kupcu.

Google adsense

Zadnji način možnosti zaslužka preko spleta o katerem bomo govorili je adsense. Ta način je tudi edin, ki ne vključuje prodaje izdelkov. Google adsense je namreč način zaslužka s pomočjo reklam.

Te reklame so lahko ob besedilu oziroma članku, ki smo ga mi napisali. Več ljudi kot bere naš članek in klikne na reklame, več denarja nam google plača.

Če želite zvedeti več podrobnosti o grajenju spletnih trgovin, vam priporočamo, da si ogledate ta video: