LASER TAG – NAJBOLJ PRILJUBLJENA IGRA IN PAINTBALL NORIJA

Paintball je že vsem znana aktivnost in šport v kateri ekipe med seboj tekmujejo in se streljajo z barvnimi kroglicami. Vsi smo že neštetokrat videli kako se barva razlije po zaščitni maski in po televiziji gledali razna tekmovanja prav v tej panogi. Pa ste že slišali oziroma videli za najbolj priljubljeno igro Laser tag. Ta tehnološko napredna igra prodira na Slovenski ter svetovni trg že vrsto let. Vedno bolj priljubljena igra je primerna za vse igralce in tekmovalce vseh starosti.  V tem članku vam bomo predstavili obe igri oziroma aktivnosti. Odgovorili vam bomo na vsa vaša vprašanja, ki si jih nenehno postavljate ko slišite ali preberete besedo paintball in podrobneje prestavili aktivnost oziroma realistično streljačino z laserji, ki se imenuje Laser Tag.

laser tag

KJE LAHKO IZVAJAMO AKTIVNOSTI LASER TAG IN PAINTBALL

Paintball in Laser tag aktivnosti se lahko izvajajo tako v notranji areni kot tudi na zunanjem poligonu. Pri najbolj norem in zabavnem društvu Paintball Ljubljana imajo za oboje zelo dobro poskrbljeno.

Notranja arena se nahaja v vsem znanem in popularnem klubu Cvetličarna, ki se nahaja na Kranjčevi uilci 20, zraven POP TV – ja , v samem centru Ljubljane. Tam je notranja arena v kar dveh nadstropjih, ki skupaj pokrivata več kot 800 m2 površine. Paintball Ljubljana in njihovi profesionalni, prijazni in izkušeni animatorji vas ob terminu pridejo iskat pred sam vhod v diskoteko, vas pospremijo do pogostitvenih prostorov, kjer lahko odložite svoje stvari, nato opremijo z opremo primerno za aktivnost ki ste jo izbrali, bodisi Laser Tag , bodisi indoor paintball, ponujajo pa še ostale aktivnosti kot so Nerf, Nerf rival itd. Sami v začetku razložijo vsa potrebna varnostna pravila in pravilno ravnanje z opremo ter so prisotni pri vseh aktivnostih ves čas. Tako, da lahko starši mirno pustijo svoje otroke tam in se vrnejo po njih po končani aktivnosti.

Paintball Ljubljana pa ne ponuja samo notranje arene v Cvetličarni. Na zunjanjih poligonih ki se raztezajo čez 4000 m2 površine ob Ižanski cesti , na križišču Hauptmanca, lahko izkusite tudi vse aktivnosti, ki vam jih ponujajo v naravnem okolju. Piknik prostori, opazovalnica, oviratlon, reka Ižica in še marsikaj, vam pričara tako naravno okolje, da bi najraje ostali tam cel dan in se družili z svojimi najbližjimi.

Že takoj ob vstopu na samo posest vas čakajo parkirišča, kjer se lahko zberete z vsemi povabljenimi oziroma z vso družbo. Malo pred terminom vas pridejo animatorji iskati in peljejo na prostor kjer se lahko mirno pripravite na aktivnost. Nato ob terminu vas podobno kot v notranji areni seznanijo z vsemi varnostnimi pravili, kako ravnati z opremo, vas oblečejo, zaščitijo in so tudi prisotni ves čas z vami.

indoor paintball

KDO LAHKO IGRA LASER TAG IN PAINTBALL

Laser tag igra je namenjena igralcem vseh starosti. Vsi, ki jih zanima kako bi igrica izgledala v živo. Vsi ki jih zanima kako se je z prijatelji treba taktično pomeniti in odigrati igro do zmage, ali pa vsi tisti ki ste prišli samo po zabavo in družbo.

Laser tag je igra katera je prilagojena tako za začetnike in tudi za tiste ki so v teh streljačinah in taktičnih igrah že napredni.

Pri Paintball Ljubljana imajo tako osnovne igre pri Laser tag- u kot so team deathmatch (izločevanje ekip) ter capture the flag (zasedanje digitalne zastavice). Imajo pa za povratnike in napredne (starejše igralce) tudi par zanimivih iger, ki jih je nedvomno treba probati.

paintball

OPREMA IN VARNOST PRI LASER TAGU IN PAINTBALLU

Pri Paintball Ljubljana se oprema za notranji paintball oziroma indoor paintball oprema malce razlikuje, saj v notranji areni se ne uporabljajo barvne kroglice temveč tehnološko napredne kroglice iz pene G – balls. Te so sestavljene iz mehke pene, kar pomeni da v njih ni barve in se barva ne razliva po oblačilih, igralcih in po tleh. Zato je tudi bolj varno, saj podlaga ne drsi, pa tudi vse skupaj je bolj higienično. Še ena prednost, ki jo ponujajo penaste kroglice G – balls je ta, da po streljanju kroglice ostanejo na tleh in si jih lahko med igro ponovno napolnijo v svoje taggerje, kar pomeni, da imajo igralci na voljo neomejeno kroglic.

Tako se pri notranjem paintballu uporablja naslednja oprema:

 • Markerji (prilagojeni markerji za streljanje penastih kroglic)
 • G – balls kroglice
 • Zaščitni kombinezoni
 • Zaščitne maske
 • Digitalna zastavica
 • Digitalna bomba

Na zunanjem poligonu oziroma na zunanjem paintballu pa se uporablja :

 • Merkerji
 • Barvne kroglice
 • Body armor (ščitnik za telo)
 • Zaščitne maske
 • Zaščitne rokavice
 • Digitalna zastavica
 • Zastavica (za igro capture the flag)

Pri Laser tagu pa je oprema popolnoma drugačna od paintballa. V notranji areni in na zunanjem poligonu uporablja enaka oprema in sicer:

 • Laserski taggerji
 • Digitalna zastavica
 • Digitalna granata
 • Digitalna zastavica z radiacijo
 • Naglavniki z senzorji

Pri notranjem paintballu se uporabljajo markerji prilagojeni za streljanje penastih kroglic G- balls, na zunanjem poligonu, kjer se uporabljajo barvne kroglice pa ima Paintball Ljubljana vrsto različnih aktivnosti znotraj paintballa,

Tako imajo za aktivnost paintball za otroke prilagojene markerje na pumpan zrak, kjer je moč samih markerjev prilagodljiva za otroke nad 7 let.

Za malce starejše igralce najstnike in naprej, se uporabljajo low impact markerji. Ti imajo močnejšo moč kot otroški markerji saj imajo stisnjen zrak v tako imenovanih bombicah ki so pritrjene na marker in je streljanje pol avtomatsko. Uporabljajo se barvne kroglice kalibra 50.

Za odrasle igralce, se pravi igralce nad 18 let pa se uporabljajo paintball markerji, na katerih so prav tako bombice z stisnjenim zrakom vendar pri njih se uporabljajo barvne kroglice kalibra 68.

Pri vseh paintball aktivnostih se uporabljajo zaščitni kombinezoni.

KATERE IGRE LAHKO IGRAMO ZNOTRAJ AKTIVNOSTI LASER TAG IN PAINTBALL

Kot že omenjeno sta laser tag in painball zelo razgibani aktivnosti, kar pomeni da lahko znotraj same aktivnosti igramo več različnih iger.

Pri paitnball – u lahko tako igramo vsem znano in najbolj popularno igro Team Deathmatch. To je igra izločanja ekip, pri kateri mora ekipa izločiti nasprotno ekipo da zmaga. Ko je igralec zadet samo enkrat je izločen iz tiste igre in počaka na konec igre izven poligona.

Pri Paintball Ljubljana pa vam ponujajo še zasedanje digitalne zastavice na indoor paintballu. Vedno bolj priljubljena igra, zasedanje digitalne zastavice ponuja tako taktično in zabavno igro kjer mora ekipa pritisniti na barvni gumb enak barvi svoje ekipe. Zasedanje zastavice traja 10 sekund. Če je v tem času igralec, ki drži gumb, ga mora nemudoma spustiti in tako 10 sekundno zasedanje prekine. Ko uspe igralcu oziroma ekipi zasesti zastavico, se zastavica obarva barve tiste ekipe, ki jo je zasedla. Za zunanji poligon pa je vsem znana igra Capture the flag, pri kateri mora ekipa prinesti zastavico, ki se nahaja na sredini poligona v svojo bazo. Če je nosilec pri prenosu zastavice v bazo zadet, jo mora takoj spustiti na tla, da jo lahko pobere kateri koli drugi igralec. Ko zastavico dostavi ekipa v svojo bazo dobi eno točko. Igra se konča ko katera koli ekipa prva doseže 5 točk.

Laser tag ima pa veliko svojih iger pa tudi paintballu podobne igre znotraj svoje aktivnosti kot so:

 • Zasedanje digitalne zastavice
 • Zasedanje digitalne zastavice z radiacijo
 • Aktivacija in deaktivacija digitalne bombe
 • Izločanje ekip ali team deathmatch
 • Assassins ( izločanje vseh igralcev, vsak igra sam, ter preživi le najmočnejši)
 • King of the hill (borba za določeno točko na poligonu, zmaga tisti, ki točko drži najdlje)
 • I.P. (cilj igre je da ekipa eliminira VIP igralca nasprotne ekipe, katerega določi ekipa sama na začetku same igre)