Kakšen mora biti dober vodja team building-a?

Dober team building niso le nesmiselne zabavne aktivnosti, s pomočjo katerih v družbi sodelavcev zapravite nekaj uric, temveč mora biti ciljno usmerjen k temu, da podjetju in zaposlenim pripomore k še boljši komunikaciji in sodelovanju. Zaradi tega je izjemno pomembno, kdo team building vašega podjetja organizira in vodi. Vas zanima, kakšen mora biti dober vodja team buildinga? 

Team building začetniki

Organizacijo team buildingov lahko ponuja vsakdo, žal tudi neizkušeni organizatorji, ki nimajo potrebnih znanj o osebnem razvoju, komunikaciji in delovanju podjetij ter vodenju aktivnosti. Zelenec na področju organizacije sicer lahko vodi team building tako, da slepo sledi vnaprej pripravljenemu scenariju (in mnogi ponudniki to žal tudi počnejo), vendar pa to ne bo team building, ki bi si ga želelo in ki ga potrebuje vaše podjetje. Zakaj? 

Preprosto zato, ker vnaprej pripravljeni načrti pogosto splavajo po vodi, sploh kadar govorimo o interakciji več deset (ali sto) ljudi. Dober vodja team buildinga mora zato razumeti dinamiko skupine ter improvizirati glede na dogajanje, okoliščine in odzive sodelujočih, da aktivnosti učinkovito prilagodi potrebam vašega podjetja. 

Strogo vodenje po vnaprej pripravljenem scenariju brez možnosti ali sposobnosti prilagajanja zato ni le dolgočasno, temveč pogosto tudi ne doseže osnovnega cilja team buildinga: povezovanja in sprostitve zaposlenih z namenom izboljšanja komunikacije in delovanja podjetja ali posameznega oddelka v podjetju. 

Kaj mora imeti dober organizator team buildinga? 

Sposobnost improvizacije in prilagajanje programa situaciji nista mogoča, če vodja team buildinga ne poseduje dovolj uporabnega znanja oziroma sposobnosti, ki lahko koristijo razvoju vašega podjetja in zaposlenih. Profesionalen in izkušen vodja je tako oborožen z znanjem o komunikaciji, psihologiji dela, reševanju konfliktov, produktivnosti pri delu in odnosih z različnimi deležniki podjetja, saj mu to omogoča, da:

  • poleg druženja in zbliževanja zaposlenih v aktivnosti vključi tudi izobraževanje, pri katerem bodo sodelujoči pridobili nova znanja, pomembna za delo v podjetju 
  • izkoristi vsako priložnost, da udeležence spodbuja k osebnostnemu razvoju in napredku;
  • prepreči morebitne konflikte v skupini; 
  •  motivira udeležence, ki imajo slabe izkušnje s team buildingi ali odpor do druženja s sodelavci izven delovnega okolja, da aktivno sodelujejo in se povezujejo z drugimi. 
dober team building
Dober team building

Team building po meri vašega podjetja

Če si tudi v vašem podjetju želite, da vaš team building organizira izkušen strokovnjak, ki zna poleg zabavnih aktivnosti v dogajanje vključiti tudi pravo mero spodbude sodelujočim in pridobivanje novih znanj, vam bomo z veseljem pomagali.  V ETC Adriatic organizirajo team building program , pri katerih sledijo potrebam in željam vašega podjetja, hkrati pa vas tudi presenetijo na inovativne načine ter tako še povečamo zadovoljstvo udeleženih. Nobeno podjetje ni popolnoma enako drugemu, zato tudi vaš dober team buildingi ne bi smeli biti enak!

Stopite v stik za team building program po meri, ki bo zadovoljila tako vodstvo kot tudi zaposlene v podjetju, nato pa se prepustite vodenju izkušenega strokovnjaka v nepozabni izkušnji – ki jo boste prej ali slej želeli ponoviti. Obljubimo.