Kako načrtujemo varčevanje v varčevalnem skladu?

Kako načrtujemo varčevanje v varčevalnem skladu?

varčevalni računVčasih je težko varčevati, ko vidimo še toliko stvari, ki bi jih še radi imeli. A seveda moramo varčevati, saj nikoli ne vemo, kaj nam prinaša prihodnost. Varčevanja se moramo lotiti premišljeno, preudarno in disciplinirano. Ne smejo nas voditi čustva, saj kadar si nekaj srčno želimo, ali pa smo prestrašeni, lahko naredimo nepopravljive napake. Ena od možnosti varčevanja, je tudi varčevalni račun. V nadaljevanju vam bomo na kratko predstavili kaj je varčevalni račun in komu je namenjen.

Kaj je varčevalni račun in komu je namenjen?

 

Varčevanje na varčevalnem računu, je enostavno in stroškovno učinkovito. To je oblika dolgoročnega varčevanja, denar mesečno polagamo na račun in se s tem izognemo prenagljenim finančnim pastem. Prednost varčevanja z varčevalnim računom, je predvsem preprostost varčevanja. Z varčevalnim načrtom in z rednimi mesečnimi pologi, brez tveganja plemenitimo svoje premoženje.

 

 

Zaradi dolgoročnega mesečnega plačevanja, nam varčevalni račun omogoča ugodnosti pri obračunu vstopnih stroškov. Omogoča tudi optimalnejše povprečne nakupne vrednosti enot premoženja, kar pomeni, da lažje dosegamo možnost donosa. Varčevalni račun nam omogoča fleksibilnost, saj po varčevalnem načrtu lahko optimiziramo privarčevan denar glede na zastavljen cilj in prenašamo sredstva med skladi.

 

varčevanje

Prednosti varčevanja na varčevalnem računu

 

Naš denar na varčevalnem računu ni vezan, zato nam je vedno na voljo. Kadar nam trenutno finančno stanje ne dopušča, da redno vplačujemo pologe, lahko zaprosimo za začasno prekinitev plačevanja ali moratorij. Banko ali skrbnike sklada pisno obvestimo, da bomo začasno prekinili vplačevanje za nekaj časa. Ta prekinitev ne sme biti daljša od enega leta, v nasprotnem primeru, se nam varčevalni načrt prekine.

 

 vzajemni skladi

 

 

V obdobju varčevanja, lahko poljubno menjamo sklade, pri varčevalnem načrtu Triglav skladi, je to brezplačno. Kadar imamo na voljo več denarja, lahko na varčevalni račun, brez limita, položimo tudi večje vsote denarja. (1)

 

 

 

Varčevalni račun odpremo podobno kot pristopimo k varčevanju v vzajemnem skladu. Svetovalec bo na pristopni izjavi samo označil način plačevanja, ki je v tem primeru varčevalni načrt. Ko se odločimo za odprtje varčevalnega računa, lahko zaprosimo za osebno svetovanje, ali informacije pridobimo na spletni strani ponudnika. (2)