Kaj vpliva na ceno rolo garažnih vrat

Kaj vpliva na ceno rolo garažnih vrat

Garažna vrata morajo v prvi vrsti zagotavljati visok nivo udobja. Le-tega dosežemo s pravilno izbiro tipa in ostalih dodatkov za katere smo mnenja, da bodo pri tem pomagali. Seveda pa udobje stane, tako ali drugače.

Garažna vrata kupujemo le enkrat ali največ dvakrat v življenju zato je priporočljivo, da cena ni edino vodilo, na podlagi katerega bo temeljila naša odločitev. Vsekakor pa je dobro vedeti, kaj vpliva nanjo, da vidimo, kako morda nekaj malega prihraniti.

Cena je odvisna od več dejavnikov

Ob načrtovanju projekta, kot je nakup novih rolo garažnih vrat, se v prvi vrsti seveda porajajo vprašanja o stroških investicije. Višina le-te je odvisna od več dejavnikov, zagotovo pa izstopa dimenzija garažnih vrat. Dejstvo je, da večja rolo garažna vrata stanejo več in da, v kolikor niso standardna, temveč izven okvirjev, prav tako stanejo več, kot bi sicer. Maksimalna širina rolo garažnih vrat je sicer 5 m, višina pa 4,5 m.

Pri podjetju Hanus so nam zaupali, da na ceno rolo garažnih vrat vpliva tudi izbira barve. Če je le-ta standardna, torej bela, srebrna, antracit ali rjava, vrata zaradi tega ne bodo nič dražja. V kolikor pa boste izbrali drugačno barvo (barvanje po RAL lestvici ali imitacija lesa), jo bo potrebno doplačati. Kot je razvidno iz njihove spletne strani, je cena odvisna tudi od debeline panelov. Ta se giblje od 19 mm pri Standard in Premium izvedbi in do 25 mm pri Thermo izvedbi. Večja debelina pomeni višji nivo izolativnosti in seveda višjo ceno.

Rolo garažna vrata v antracit barvi

Ceno svojih rolo garažnih vrat lahko preprosto in hitro izračunate s konfiguratorjem za garažna vrata, s pomočjo katerega jih sestavite popolnoma po svojih željah. Izberete lahko barvo, dimenzijo, dodatne elemente … karkoli si zamislite.

Cena rolo garažnih vrat

Ceno rolo garažnih vrat smo preverili pri različnih ponudnikov in eden izmed njih je tudi podjetje Hanus d.o.o., kjer so nam postregli z naslednjimi številkami:

  • Dimenzija 2000 mm x 2000 mm. Debelina lamel 42 mm. Podane mere so zunanje mere okvirja vrat: cena od 699 € naprej.
  • Dimenzija 2500 mm x 2250 mm. Debelina lamel 42mm. Podane mere so zunanje mere okvirja vrat: cena od 769 € naprej.
  • Dimenzija 3000 mm x 3000 mm. Debelina lamel 42 mm. Podane mere so zunanje mere okvirja vrat: cena od 999 € naprej.

Rolo garazna vrata v sivi barvi, na vecjem objektu

Prednosti rolo garažnih vrat

Sedaj veste, od česa je odvisna cena rolo garažnih vrat, sedaj pa preverimo še, zakaj se sploh odločiti za ta tip, zakaj je tako zelo priljubljen med kupci in zakaj velja za enega najbolj prodajanih na našem trgu.

Njihova največja prednost je ta, da za vgradnjo v garaži potrebujejo izredno malo prostora, saj se sistem navija v zaščitno skrinjo, kar pomeni, da deluje na principu rolete. Prav zaradi tega se zanje običajno odločajo tisti, ki so s prostorom zelo omejeni. Tudi sicer rolo garažna vrata garantirajo odličen izkoristek prostora, saj lahko parkirate tik ob njih, kar pomeni, da bo na dvorišču še vedno dovolj prostora za ostale stvari.

Rolo garažna vrata je možno montirati tudi na zunanji strani, vi pa boste na takšen način pridobili še nekaj dodatnih centimetrov za parkiranje vašega avtomobila. Brez skrbi, skrinja, v katero se vrata navijajo, je usklajena z barvo in zasnovo vrat, zato bo tudi iz estetskega vidika lepo izpadlo.