Izvirna darila za abrahama

Izvirna darila za abrahama

Vsi vemo, kako težko je najti in kupiti izvirna darila za abrahama. In ko dobimo vabilo za zabavo, nam je prva misel:” Kaj kupiti za abrahama (1)?”

Možgančki se nam pričnejo ” kravžljati” in polni smo resnih in bolj norih idej (2) o izbiri darila. Telefoni so zvonijo kot “nori” in ideje se spreminjajo iz minute v minuto. Ideja, ki se nam je še prejšnjo uro ali dnevom zdela odlična, nam je zdaj čisto ” mimo”. Iščemo naprej, sprašujemo po namigih, ki bi nas skušali pripeljati bližje k pravilni izbiri darila, ipd.

Izvirna darila za abrahama

Izvirna darila za abrahama

 Kaj pomeni praznovati abrahama?

Abraham ali praznovanje 50.rojstnega dne, je velik dogodek v življenju posameznega človeka. Ta slikovita prispodoba simbolizira prehod v drugo – bolj zrelo obdobje našega življenja. Moram reči, da sem opazila, da ga ljudje ne sprejmejo ravno z odprtimi rokami, kajti zavedajo se, da je najmanj polovica življenja za njimi. V sebi začutijo tesnobo in strah pred starostjo!

Abraham – simbolizira ga svetopisemski očak, ki je umrl v visoki starosti 175 let in je bil prepoznaven po svoji modrosti. Od kod torej oznaka za 50 let? Ta oznaka prihaja iz vprašanja Judov Kristusu(3): ” Še niti 50 let nimaš, pa si že videl Abrahama?”

Po 50. letu bi naj ljudje bili zrelejši, razsodnejši,… Pa so res? Včasih se zgodi ravno nasprotno! Ampak to ni tema mojega bloga!

Kako in kje poiskati izvirna darila za abrahama?

Še vedno zagovarjam trditev, da z izbiro darila, pokažete svoj okus in z izbiro darila pokažete kakšen je Vaš odnos do slavljenca. Pokažite torej svojo izvirnost in se potrudite, da polepšate ta prehod vašemu slavljencu in mu izročite darilo, ki se ga bo še čez mnogo let spominjal.

Versace Prestige Gala

Versace Prestige Gala

Možnosti imate več:

  • z drugimi slavljenci se odločite za skupno darilo
  • v kuverto “daste” denar ( zelo neosebna odločitev, ampak včasih je takšna želja slavljenca)
  • izberete izvirno darilo za slavljenca

Pri prvih dveh možnostih nimate kaj za razmišljati, medtem ko pri tretji možnosti stojite pred problemom, kako najti izvirna darila za abrahama. Ampak ravno tukaj je čar! Pri skupnem darilu in pri kuverti ne boste pustili posebnega “spomina” za slavljenca in se Vas ne bo spominjal po ničemer specifičnem. Ko pa boste izbrali izvirno darilo in mu ga boste izročili, bo se ob koriščenju le-tega ali pogledu nanj, spominjal na Vas.

Izbirate lahko med:

  • osebne storitve ( potovanja, izleti, vikend paket, ….) – morda bi opozorila nato, da pazite z izbiro kakšnih “norih” podvigov, kot je npr. skok z padalom, balonom, ipd.
  • stvarno darilo ( izberete lahko med športnimi rekviziti, posebnimi letniki vin, konjakov, kozmetičnih izdelkov, kozarcev, kipcev – razne figure ali posebno dobro darilo je figura znamenja horoskopa, vaz – moderen ali klasičen videz, ….

Torej darilo je vedno osebna odločitev in izbira vsakega posameznika. Vzemite si čas in naj bo to izziv za Vas, da najdete in izberete najbolj izvirna darila za abrahama!