Če izbirate pohištvo kot darilo (ali za darilo izbrati vzmetnico)?

Če izbirate pohištvo kot darilo (ali za darilo izbrati vzmetnico)?

Spodaj smo pripravili nekaj nasvetov za vse tiste, ki se poigravate z mislijo, da bi za svoje obdarovance izbrali pohištvo kot darilo.

Obdarovanje s pohištvom je lahko dvorezen meč, saj ima vsak, kar se tiče notranjega opremljanja svojega bivalnega prostora, svoj okus in svoje želje, hkrati pa so tudi potrebe vseh izmed nas, po različnih kosih pohištva, različne.

pohištvo kot darilo

Eden najbolj podarjanih pohištvenih elementov kot darilo so raznovrstne klubske mizice (za dnevne sobe).

Sicer pa se pohištvo kot darilo največkrat pojavlja v primerih obdarovanja ob večjih priložnostih (poroka, naraščaj v družini, visoka obletnica, ipd…).

Najpogosteje se pohištvo kot darilo prileže mladi družini, ki si na novo ureja stanovanje, a tudi v tem primeru moramo biti previdni, če kot starš kupujemo pohištvo, da se ne zamerimo partnerjem našega otroka. Zato se ogromno tašč odloči in raje namesto pohištva podari darilni bon za nakup pohištva.

Sicer pa, tako kot pri opremljanju, ko ne gre za motiviran nakup zaradi tega, ker je obdarovanec prejel bon za pohištvo, velja, da med pohištvom najraje nabavimo reči, ki jih obdarovanec najbolj potrebuje.

Kakšno je najbolj primerno pohištvo kot darilo?

Naj si gre za vzmetnico za par ali otroka, novo kuhinjo, jedilniški kot ali sedežno garnituro, v kolikor pa je budžet za nakup pohištva predviden nekoliko nižje, pa ne bomo mimo pihnili, če se bomo odločili za nakup kakšne klubske mizice za dnevno sobo, dodatnega elementa, ki ga obdarovanec potrebuje (omarica za čevlje, regal v predsobi ali otroški sobi, ipd…).

Kdaj, če sploh za darilo podariti vzmetnico?

Vzmetnice in pravzaprav vse vrste ležišč, so praviloma precej intimna zadeva vsakega psoameznika, saj imamo vsi različne spalne navade in s tem tudi želje ter potrebe pri izbiri in iskanju ustreznega ležišča za naš tip spanja.

Še največkrat starši vzmetnice kot darilo kupijo svojim otrokom ob prehodu iz vrtca v osnovno šolo ali pri večjem prenavljanju otroške sobe iz povsem otroške sobe v mladinsko knjigo. Z darilom vzmetnico dejansko zadovoljijo otrokovo potrebo, hkrati pa tudi nujo po novem, svežem, večjem ali estetsko bolj všečnem ležišču.

Drugače se vzmetnice ponavadi podarijo še za večje jubileje (poroka,…) in pa tudi babicam in dedkom, ki imajo manjše pokojnine starši ali vnuki pomagajo npr. z nakupom vzmetnice za okrogle rojstne dni (70 let,…).

Če tudi sami razmišljate, da bi kupili vzmetnico za darilo svojim najbližjim, se pa bojite, da morebiti ne izberete napačnega ležišča, poskušajte poiskati spletne trgovine, ki ponujajo vzmetnice in čim širšo izbiro ležišč, hkrati pa v svojih trgovinah ponujajo tudi darilne bone.

Na ta način bo obdarjenec še vedno imel možnost lastne izbire vzmetnice. Za tiste, ki pa iščete cenejše in bolj ugodne vzmetnice, pa tako ali tako velja, da najbrž že poznate slovensko spletno trgovino Pohištvo123.si, ki je pravzaprav slovenski sinonim za nakup poceni vzmetnice, saj svoja ležišča že več kot desetletja ponujajo po, kot veste, izjemno ugodnih cenah. Kljub temu, da je ponudnikov vseh vrst vzmetnic, v Sloveniji, iz leta v leto, vedno več.

Pri izboru pohištva kot darila, v kolikor dejansko mislimo kupiti pohištvo in ne samo darilnega bona, bodimo pozorni na to, da obdarovancu z nakupom ne povzročimo težav (recimo v obliki lastne dostave ali montaže) in, da, če že obdarujemo s pohištvom v darilo vključimo tudi dostavo in montažo pohištva (ter morebiten odvoz starega pohištva).

Za celoten pohištveni ambient nekega prostora kot darila, pa se odločimo le z odkritim in odprtim posvetom in pogovorom z obdarovancem. Nikakor pa pohištvo kot darilo ne izberemo kot presenečenje, saj nas slednje lahko stane neprijetnih trenutkov in situacij v kateri se ne mi (kot ta, ki je dal denar), ne obdarovanec, ne bomo počutili dobro.

Oznake besed: pohištvo kot darilo