5 razlogov zakaj potrebujete SEO spletne strani

Današnje stranke se zanašajo na iskalnike, ki jim pomagajo najti vse, od predlogov restavracij do ponudnikov storitev B2B. To pomeni, da je kljub temu, kaj vaše podjetje ponuja strankam, pričakovati, da bo vaša ciljna skupina iskala izdelke ali storitve, kot so vaši, v iskalnikih, kot je Google. Če želite svoje stranke privabiti na svoja spletna mesta, potem potrebujete optimizacijo za iskalnike SEO spletne strani.

SEO je kratica za “search engine optimization” ali “optimizacijo za iskalnike”. Preprosto povedano pomeni postopek izboljšanja vašega spletnega mesta za povečanje njegove vidnosti, ko ljudje v Googlu, Bingu in drugih iskalnikih iščejo izdelke ali storitve, povezane z vašim podjetjem. Boljša kot je vidnost vaših strani v rezultatih iskanja, večja je verjetnost, da boste pritegnili pozornost ter potencialne in obstoječe stranke k svojemu podjetju.

 

Kako deluje SEO?

Iskalniki, kot sta Google in Bing, s pomočjo robotov preiskujejo strani na spletu, hodijo od strani do strani, zbirajo informacije o teh straneh in jih shranjujejo v indeks. Indeks si predstavljajte kot velikansko knjižnico, v kateri lahko knjižničar izvleče knjigo (ali spletno stran) in vam pomaga najti točno tisto, kar trenutno iščete.

Nato algoritmi analizirajo strani v indeksu, pri čemer upoštevajo na stotine dejavnikov razvrščanja ali signalov, da določijo vrstni red, v katerem naj se strani prikažejo v rezultatih iskanja za določeno poizvedbo. V naši analogiji s knjižnico je knjižničar prebral vse knjige v knjižnici in vam lahko natančno pove, v kateri bodo odgovori na vaša vprašanja.

 

To je 5 razlogov zakaj potrebujete SEO spletne strani opisaniha na sliki.

 

5 glavnih razlogov zakaj je SEO primeren za vas

 

 

 

Ključne besede so besede, s katerimi vaše potencialne stranke/stranke iščejo vaše izdelke/storitve. Z njimi rangirate v iskalniku. Zelo pomembno je, da si redno ogledate najnovejše trende iskanja v svoji panogi, da ne zamudite dragocenega iskalnega prometa. Torej, katere besede bo vaše ciljno občinstvo uporabilo, da se prikažete v iskalniku. 

 

 

  • Iskalniki imajo morda težave pri pregledovanju vašega spletnega mesta.

 

Zemljevid spletnega mesta – sitemap,  je bistvenega pomena za SEO spletne strani. Zemljevidi spletnih mest pomagajo robotom iskalnikov bolje pregledati vaše spletno mesto in zmanjšajo tveganje, da bi spregledali dele spletnega mesta.

 

 

  • Zapravljate priložnosti za Page Rank

 

Notranje povezave, linki,  pomagajo obiskovalcem spletnega mesta učinkovito krmariti po vašem spletnem mestu in prenašajo rang strani na dragocene strani, kot so strani z izdelki ali storitvami.

 

 

  • Uvrstitev je izginila po prenovi spletnega mesta.

 

Ste pred kratkim obnovili vašo spletno stran, z novimi urlji? Če se odločite za preoblikovanje in selitev spletnega mesta, lahko pride do nekaj živčnih trenutkov. Med tem postopkom je veliko prostora za majhne napake, ki lahko povzročijo velike nesreče. Najbolje je ustvariti 301 preusmeritev, da ne izgubite prometa in vrednosti starih strani.

 

 

  • Spletno mesto je počasno in se ne uvršča

 

Če je vaše spletno mesto počasno, ga obiskovalci zapustijo. Iskalniki ne marajo počasnega nalaganja spletnih mest, kar je dejansko zelo pomemben dejavnik razvrščanja.

To je nekaj dejavnikov, ki igrajo zelo pomembno vlogo pri razvrščanju v Googlu. Veliko lahko storite že sami, drugače pa se le obrnite na SEO strokovnjake. 

 

 

 

Sidrna besedila so besede, na katere vežete povezavo do druge podstrani na vaši spletni strani. S tem večate verodostojnost vaše spletne strani in njeno avtoriteto. Zelo pomembno je katere besede uporabite za povezave in kam sidrno besedilo vstavite. 

 

Ko razumete, kaj želijo uporabniki vašega spletnega mesta, lahko to znanje uporabite v vseh svojih kampanjah (plačljivih in organskih), na svojem spletnem mestu, v družabnih medijih in še kje. In vse to vam SEO omogoča. Preko optimizacije vaše spletne strani boste vašo uspešnost dvignili na naslednjo raven.