Post ID: 424

LinkedIn zaposlitev: uredite svoj profil in najdite svojo sanjsko službo

LinkedIn zaposlitev ja danes zelo priročna možnost kako najhitreje dobiti službo, ki vam odgovarja. Zakaj?

 

Zakaj bi morali uporabljati LinkedIn za iskanje zaposlitve?

LinkedIn je socialno omrežje, ki je dejansko namenjeno mreženju podjetij in zaposlenih. Ko ustvarite LinkedIn profil, si nekako ustvarite tudi stran vašega življenjepisa v malo drugačni podobi. Ni skrivnost, da je LinkedIn vodilno strokovno družabno omrežje s 133 milijoni uporabnikov samo v ZDA in 200 državami in ozemlji po vsem svetu. Strokovnjak ali študent, je LinkedIn priljubljeno mesto za mreženje in iskanje priložnosti za “LinkedIn zaposlitev”.

 

trije nasveti za povečanje potenciala profila LinkedIn:

  • Posodabljajte svoj profil.

V omrežju LinkedIn lahko izbirate med več kot 45.000 skillsi – znanji, s katerimi lahko izboljšate svoj profil, zato če želite, da vas vaše sanjsko podjetje opazi, redno posodabljajte svoj profil, dodajte profilno fotografijo in vključite svoja pomembna znanja.

Za bolj podroben opis kako si urediti profil za LinkedIn zaposlitev si preberite tale blog.

  • Izčrpno predstavite trenutna znanja in spretnosti ter cilje.

Če želite zagotoviti, da LinkedIn pravilno uporabljate za iskanje zaposlitve, ne izpustite ničesar o svojih trenutnih spretnostih in ciljih. Če je to smiselno, z naslovnico sporočite svoj glavni cilj, na stran pa dodajte vsa svoja znanja in spretnosti. Ne želite, da bi bilo videti, kot da svoje strani že nekaj časa niste posodobili, saj vas lahko zaposlovalci in podjetja v tem primeru spregledajo.

  • Poudarite svoje nedavne izkušnje.

Želite, da so vaše nedavne izkušnje očitne vsakomur, ki si ogleda vašo stran, še posebej ko aktivno sodelujete s povezavami in podjetji pri iskanju zaposlitve – zaradi česar verjetno berete to objavo.

 

LinkedIn zaposlitev – Advanced Search

Uporabite možnost naprednega iskanja v omrežju LinkedIn in poiščite svoja priljubljena podjetja. Ugotovite, kdo od vaših povezav je povezan z vašim sanjskim podjetjem, in sestavite seznam. Te osebe lahko kontaktirate glede na njihovo povezanost s podjetjem. Če so tam zaposleni, jim lahko zastavite vprašanja o kulturi podjetja. Če so stranka ali ponudnik storitev, jih lahko vprašate, kako je poslovati z njimi. Pri raziskovanju bodite ustvarjalni in se zabavajte, da se boste lahko orientirali, kako najbolje pristopiti k podjetju za zaposlitev, ko boste pripravljeni.

 

LinkedIn zaposlitev - telefon z Linkedin aplikacijo.

 

Tukaj je sedem nasvetov za LinkedIn zaposlitev

  1. V svoj profil dodajte nova znanja in spretnosti.

V svoj profil dodajte ustrezna znanja in spretnosti, da vas bodo zaposlovalci, ki iščejo kandidate z vašim predznanjem, lahko našli. Več kot 90 % ljudi, ki so v treh mesecih našli zaposlitev, je v svojem profilu navedlo pet ali več znanj.

Ali ste vedeli? Navedba petih ali več spretnosti v profilu LinkedIn je povezana z lažjim iskanjem zaposlitve.

Pri tem se prepričajte, da uporabljate prave besede – “usposobljen, strasten in motiviran” ni več dovolj. Izogibajte se besedam s seznama LinkedInovih besed, da bi zagotovili, da bo vaš profil videti edinstven in zapomnljiv. Če nekaj poveste drugače, se hitreje uvrstite v ospredje.

 

  1. Spremljajte podjetja, ki vas zanimajo.

Bodite na tekočem z novicami iz panoge, sodelujte v pogovorih in se seznanite z novimi možnostmi za zaposlitev. Med ljudmi, ki so zaposlitev našli v treh mesecih ali manj, jih je 91 % za raziskovanje uporabljalo strani podjetij na LinkedInu. Pomaga lahko tudi, če sledite ključnim osebam iz teh podjetij – morda objavljajo posodobitve ali bloge, ki se nanašajo na podjetje.

 

  1. Dodajte profesionalno profilno fotografijo.

Profilna fotografija je obraz, ki se ujema z imenom, in pomaga ustvariti prijazno in dostopno podobo. Skoraj 90 % ljudi, ki so se zaposlili v treh mesecih ali manj, je imelo profilno fotografijo. Prepričajte se le, da je vaša fotografija dejansko profesionalna. Kakovostna fotografija glave je boljša od selfija, ki je boljši od fotografije, na kateri ste v mestu. [Preberi povezan članek: Ali ste na pravi poklicni poti? Kako izbrati najboljšo službo za vas ]

 

  1. Vedno znova dodajajte nove povezave.

Povečajte svojo mrežo, da boste bolj prepoznavni, da boste stopili pred vrata novih podjetij in se izpostavili novim zaposlitvenim priložnostim. Med iskalci zaposlitve, ki so hitro našli delo, jih je 87 % v treh mesecih dodalo 10 ali več povezav. Teoretično je lahko povezava vsakdo, ki dela v podjetjih ali panogah, ki vas zanimajo. (Pomislite: ali niso vaše prošnje za povezave polne neznancev?)

 

  1. Pridružite se skupinam LinkedIn za vašo panogo.

Skupine uporabljajte za mreženje, postavljanje vprašanj in iskanje prostih delovnih mest, ki jih objavljajo člani skupine. Več kot 80 % ljudi, ki so v treh mesecih dobili novo zaposlitev, je sodelovalo v skupinah LinkedIn. Te skupine so odličen kraj za vzpostavljanje zgoraj opisanih povezav, zato sta koraka pridruževanja skupinam in dodajanja povezav tesno povezana.

Nasvet: Pridružite se panožnim skupinam na omrežju LinkedIn, da bi se povezali v spletno mrežo in se postavili v ospredje pri iskanju ustreznih prostih delovnih mest.

 

  1. Pridobite potrditev za svoja znanja in spretnosti. (endorsement)

S tem delodajalcem pokažete – in ne le poveste – da imate vse, kar je potrebno za opravljanje dela. Več kot 80 % iskalcev zaposlitve, ki so v nekaj mesecih našli delo, je imelo 10 ali več potrditev. Pridobivanje teh potrdil je preprosto: preprosto prosite nekdanje sodelavce, da vas potrdijo. Pogosto se med seboj potrjujejo tudi prijatelji, vendar so strokovne potrditve ponavadi videti bolj pomembne. 

 

  1. Razširite svoja poklicna obzorja.

Vsak dan si vzemite 10 minut za branje najbolj vročih novic v vaši panogi in vpogledov miselnih voditeljev. Več kot 80 % ljudi, ki so v treh mesecih dobili novo zaposlitev, se je ukvarjalo z vsebinami na omrežju LinkedIn.